Sneeuwkettingen

Monteer ik sneeuwkettingen op de voor- of achterwielen?

Sneeuwkettingen moeten op de aangedreven wielen worden gemonteerd.

Op welke wielen monteer ik de sneeuwkettingen bij mijn voertuig met vierwielaandrijving?

Lees in de handleiding van het voertuig na wat de autofabrikant daarover zegt.

Kan ik sneeuwkettingen op winterbanden monteren?

Ja, onze sneeuwkettingen zijn zo ontwikkeld dat ze op alle soorten wielen passen, of ze nu voor de zomer, de winter of voor alle seizoenen bestemd zijn.

Wat is de maximumsnelheid bij gebruik van sneeuwkettingen?

De maximumsnelheid is 50 km/uur.

Hoe kan ik de maat van mijn kettingen achterhalen als ik het etiket met de kettingmaat erop kwijt ben?

Bij de meeste sneeuwkettingen van König staat de maat in de rode S-vormige sluithaak aan de buitenkant van de ketting gegraveerd (de maat bestaat uit 3 cijfers, bv. 070). In K-Summit kettingen zit de code aan de binnenkant van één van de plastic platen (de laatste 2 cijfers staan voor de kettingmaat, bv. 23). In Easy fit kettingen is de maat gegraveerd in de zwarte interne starre boog (de laatste 3 cijfers staan voor de kettingmaat, bv. 070).

Is er een kans dat er krassen op mijn aluminium velgen komen als ik sneeuwkettingen van König gebruik?

Als ze op de goede manier zijn bevestigd, zullen de sneeuwkettingen de aluminium velgen niet kunnen beschadigen. Als u dat helemaal zeker wilt weten, kunt u een model met ons anti-kras systeem gebruiken.

Waar kan ik een exemplaar vinden van de montage-instructies?

De montage instructies en kortfilm zijn te vinden op onze website of op Königchain.com. Zoek uw sneeuwketting op  aan de hand van uw bandenmaat van de wagen.  Klik op chains – consummer – read more om meer technische informatie in te winnen .

Hoe kan ik mijn König sneeuwkettingen in goede conditie houden nadat ze zijn gebruikt?

Voor goed onderhoud raden wij u aan de kettingen met warm water te reinigen om zout of wegvuil te verwijderen en ze te laten drogen voordat u ze in de doos/tas opbergt.

Zijn er reserveonderdelen verkrijgbaar?

Zeker! U kunt de informatie over de meest courante reserveonderdelen op onze website of Königchains.com terugvinden. Voor de snelste service en het beste advies neemt u echter best contact op met onze klantenservice of kom even langs in de store.

Wanneer moet ik ervan uitgaan dat de levensduur van mijn sneeuwketting is verlopen?

Als de slijtage van de schakels meer dan 45% van de dikte bedraagt of verzwakt zijn door roestvorming, moeten sneeuwkettingen worden vervangen om schade aan het voertuig te voorkomen.

Op uw website kan ik niet de informatie vinden die ik nodig heb. Met wie kan ik contact opnemen?

Als u de informatie niet op onze webpagina kunt terug vinden, neem dan contact met onze klantenserve, via e-mail (info@bosthonsport.be), per telefoon +32 11 52 66 18 of kom even langs in de store.

Op welke bandenmaat kan ik mijn kettingmodel X , maat z  (bv. CG-9 095) monteren?

U kunt de informatie vinden op onze productpagina’s of de website Königchains.com. Daar raadpleegt u de fit Guide. Indien u de informatie niet terugvindt contacteer onze klantenservice, via e-mail (info@bosthonsport.be), per telefoon + 32 11 52 66 18 of kom even langs in de store.

Hoe kan ik vaststellen welke König sneeuwketting op mijn band past als ik mijn voertuig niet kan vinden in de koopgids/fit guide?

Als u uw voertuig niet in de koopgids/fit guide staat vermeld, dat betekent dat we niet kunnen garanderen dat we een passende oplossing voor uw voertuig hebben. Indien u de informatie niet terugvindt contacteer onze klantenservice, via e-mail (info@bosthonsport.be), per telefoon +32 11 52 66 18 of kom even langs in de store.

Welk model en maat König sneeuwketting past op mijn auto x met xxx/zzRyy-banden (bv. 225/50 R16)?

Gebruik onze koopgids/fit guide  om te ontdekken welke sneeuwketting, model en maat van König op uw auto past. In de koopgids/fit guide  selecteert u de categorie "sneeuwkettingen/chains" en daarna de gegevens van uw auto: merk, type en bandenmaat.