Fietsendragers

Is mijn fietsendrager geschikt voor E-bikes?

Terwijl de meeste dragers voor racefietsen en mountainbikes geschikt zijn, zijn niet alle fietsendragers geschikt voor elektrische fietsen of e-bikes. Zo zijn er geen dakdragers of kofferbakdragers op de markt die geschikt zijn voor het vervoeren van elektrische fietsen. Een e-bike weegt immers al vlug tussen de 25 en 30 kilogram! U bent dus aangewezen op een Easyfold-model of een Vélospace-model die beschikbaar zijn op trekhaak.

Welke fietsendrager voor op de achterklep kies ik het best?

Gebruik onze online koopgids om te zien welke fietsendragers geschikt zijn voor uw auto. Hebt u een racefiets of mountainbike? Dan is een fietsendrager voor op uw achterklep een goede keuze. Uw fiets wordt op een dergelijke drager goed beschermd door de rubberen frameklemmen. Een nadeel van de achterklepdrager is dat u na het aanbrengen van de drager niet meer bij de kofferbak kunt. Bij twijfel contacteer onze klantenservice of kom langs in de store. Wij hebben alle recente en veel gevraagde modellen in ons testcentrum en begeleiden u graag met uw keuze in aankoop!

Kan ik een fietsendrager voor op de achterklep monteren als er een achterspoiler op mijn auto zit?

Als uw auto standaard is uitgerust met een achterspoiler van metaal, kunt u waarschijnlijk een drager voor op de achterklep monteren. Raadpleeg daarvoor onze koopgids online op onze website of kom even langs in de store. Als uw auto voorzien is van een kunststof achterspoiler, kunt u geen fietsendrager op de achterklep monteren. Deze kunststof spoilers zijn te zwak om het gewicht van de drager en de daarop geplaatste fietsen te dragen.

Welke fietsendrager voor op het dak kies ik het best?

Gebruik onze online koopgids om te zien welke fietsendragers geschikt zijn voor uw auto. Fietsendragers voor op het dak van uw auto zijn vooral geschikt voor racefietsen. Hiervoor zijn dit soort dragers praktisch, want de kans op beschadiging van uw fiets is klein. Soms is het bij dakdragers noodzakelijk om uw voorwiel los te koppelen. Dan monteert u uw fiets met de voorvork aan de drager. Als dit het geval is, kan u overwegen er een voorwielhouder bij te nemen. U kan uw voorwiel ook gewoon in de kofferbak leggen natuurlijk. Hiervoor bestaan handige beschermtassen. Bij twijfel contacteer onze klantenservice of kom langs in de store. Wij hebben alle modellen in voorraad en helpen u graag met uw keuze!

Kan ik een fiets van carbon op een op het dak gemonteerde fietsendrager van Thule plaatsen?

Raadpleeg bij fietsen met carbonframes of -vorken altijd de fietsenfabrikant of contacteer ons of u de drager kunt gebruiken. Bosthonsport aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade aan carbonframes of -vorken die is ontstaan tijdens montage en/of gebruik van de drager.

Kan ik een op het dak gemonteerde fietsendrager van Thule monteren op dakdragers die niet van Thule zijn?

Onze producten worden alleen getest op stevigheid en veiligheid op onze eigen dakdragers. Het is niet echt mogelijk om onze producten te testen op dakdragers van onze concurrenten. Daarom kunnen we niet garanderen dat ze passen op dakdragers die Thule vreemd zijn. Als uw dakdrager een T-trackgleuf heeft waarop T-trackadapters van 20 mm passen, kunnen we u, afhankelijk van uw product, misschien wel de juiste oplossing bieden.

Hoe kies ik de beste fietsendrager voor op de trekhaak?

Gebruik onze online koopgids om te zien welke fietsendragers geschikt zijn voor uw auto. De meerderheid van onze fietsendragers worden gemonteerd aan de trekhaak. Deze plek kan de meeste druk aan waardoor u dus ook meerdere fietsen (maximaal 4) kan meenemen. Bij aanschaf van een drager voor op de trekhaak kan u kiezen voor een kantelbare versie. Dit wil zeggen dat u nog bij uw kofferbak kunt op het moment dat de drager al gemonteerd is. Sommige dragers zijn lichtgewicht en/of inklapbaar. Dit is praktisch om op te bergen bij aankomst. Kies een drager met diefstalbeveiliging voor extra veiligheid. Bij twijfel contacteer onze klantendienst of kom langs in de store, wij hebben vrijwel de meest verkochte  modellen in voorraad en helpen u graag met uw keuze!

Wat zijn de vereisten voor mijn trekhaak?

Montage van een drager voor op een trekhaak hangt niet zozeer af van het ontwerp van de auto, maar vooral van de specificaties van de trekhaak op de auto. Een trekhaak moet voldoen aan de volgende criteria: - Het maximale draagvermogen van de trekhaak moet absoluut hoger zijn dan het gewicht van de fietsdrager EN het gewicht van de fietsen die u erop zet. - De afstand tussen de trekhaakkogel en de bumper van de auto dient minstens 6,5 cm te zijn. - De trekhaak moet gemaakt zijn van staal of van minstens een gelijkwaardig materiaal. Trekhaken van gietijzer (GGG40) of aluminium mogen niet worden gebruikt in combinatie met onze fietsdragers. - De elektrische verbinding moet 7-polig of 13-polig zijn (raadpleeg uw plaatselijke en wettelijke specificaties). - De aansluiting mag niet direct op of net onder de kogel worden geplaatst.

Welke stekker kan ik gebruiken met mijn trekhaak?

Let bij aanschaf van een fietsendrager goed op de elektrische aansluiting van uw eigen trekhaak. Deze is 7- of 13-polig en moet ook op die manier worden aangesloten op uw fietsendrager. Wanneer de drager bijvoorbeeld een 13-polige aansluiting heeft en uw auto een 7-polige, is er een verloopstekker nodig van 7 naar 13-polig. Bij twijfel contacteer onze klantenservice of kom langs in de store, wij hebben alle adapters in voorraad en helpen u graag het juiste model te vinden!

Kan ik de kofferklep nog wel openen als mijn fietsendrager erop zit?

Onze nieuwste fietsendragers voor op de trekhaak kunnen worden gekanteld als de fietsen erop staan. Op de meeste voertuigen is toegang tot de kofferbak dan mogelijk. Uiteraard kan dat niet worden getest op alle automodellen vanwege het brede aanbod aan trekhaken en waar ze geplaatst worden. We raden u aan het uit te proberen bij ons in de store. Wij hebben alle modellen in voorraad.

Kan ik nog wel een fietsendrager voor op de trekhaak gebruiken als er een reservewiel op de achterklep van mijn auto zit?

Ja, dan kunt u nog steeds een fietsendrager gebruiken. Afhankelijk van het model kunnen we een adapter leveren die om uw reservewiel heen gaat, waardoor u de fiets nog steeds op uw drager kunt plaatsen. Let wel: als u zo'n adapter gebruikt, gaat er een plek voor een fiets verloren.

Kan ik een fiets van carbon op een fietsendrager van Thule voor op de trekhaak plaatsen?

Raadpleeg bij fietsen met carbonframes of -vorken altijd de fietsfabrikant of - dealer of u de drager kunt gebruiken. Bosthonsport of Thule aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schade aan carbonframes of -vorken die zijn ontstaan tijdens montage en/of gebruik van de drager. Om de schade te voorkomen aan de carbonframes heeft Thule nu een carbon protector op de markt gebracht.

Kan ik mijn fietsendrager of dakkoffer van Thule wel gebruiken op dakdragers die niet van Thule zijn?

U kunt de fietsendrager/dakdrager monteren als de allesdrager die niet van Thule is en uitgerust is met een T-track waarop een T-trackadapter van 20 mm breed past. Wij adviseren u met uw allesdrager langs te komen in onze store zodat wij u het beste advies kunnen geven voor de passende adapter.